Verbazing over kalmte Max Verstappen tijdens Dutch GP

News
maandag, 28 augustus 2023 om 14:30
max verstappen gp nederland 2023 recordf1693219806
Max Verstappen heeft zondag geschiedenis geschreven door de Dutch GP te winnen. Zelfs Helmut Marko is verbaasd door de kalmte bij zijn topcoureur.
Al sinds zijn komst in de Formule 1 laat Max Verstappen elk jaar een aantal spectaculaire dingen zien, maar dit seizoen is hij helemaal indrukwekkend bezig. Met zijn overwinning op Zandvoort heeft de Nederlander negen races op rij gewonnen, waarmee hij het record van Sebastian Vettel heeft geëvenaard. En het lijkt erop dat Verstappen het record nog verder gaat uitbouwen.
Tijdens de Grand Prix werd er genoeg gedaan door de weergoden en andere coureurs om Verstappen van de overwinning af te houden, maar de wereldkampioen bleef er koel en kalm onder. Ook Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, was verbaasd over de kalmte van zijn coureur. Dat liet hij weten in gesprek met Viaplay.

“Hij bleef zo kalm bij de ceremonie voor de start. Dat was heel indrukwekkend en emotioneel, dat brengt veel druk met zich mee. Maar hij groette de koning, sprong in de auto en ging ervoor. Max is buitengewoon en hoort nu al bij de absolute topcoureurs aller tijden.”

Minder lof voor Sergio Perez

Waar Verstappen weer zijn klasse liet zien, had teamgenoot Sergio Perez een lastiger weekend. Even leek de Mexicaan er uitstekend voor te staan, met een voorsprong van twaalf seconden op Verstappen, maar dat gat verdween als sneeuw voor de zon.
Marko is kritisch op de prestaties van Perez en niet alleen op het gebied van snelheid ten opzichte van Verstappen. “Toen hij de pits in kwam, crashte hij behoorlijk hard in de muur en hij kreeg ook nog een penalty van vijf seconden. Op de regenbanden remde hij te laat en daar had hij geluk, want de auto was beschadigd. Zonder de rode vlag had hij de race niet uitgereden.”