Veiling 5G frequenties voor telecombedrijven van start gegaan

  De laatste fase voordat we in Nederland kunnen genieten van 5G internet is vanochtend ingegaan. Telecombedrijven kunnen namelijk bieden op 5G frequenties.

  5G internet is de opvolger van het welbekende 4G internet. Om de nieuwe generatie op volle snelheid aan te kunnen bieden, hebben telecomaanbieders alleen wel aparte frequentiebanden nodig - te weten 700, 1400 en 2100 MHz. Op de huidige 4G frequentiebanden kan de snelheid namelijk maar met ongeveer tien procent worden verbeterd.

  Om een frequentieband te bemachtigen wordt in Nederland een veiling gehouden, die vanochtend is begonnen. Dat laat het Agentschap Telecom weten. Aan de veiling doen in ieder geval Vodafone, T-Mobile en KPN mee, de grootste telecomaanbieders in Nederland. Welke andere bedrijven hun bod uitbrengen is niet bekend. Tijdens de veiling voor 4G frequenties werd er maar liefst 3,8 miljard euro opgebracht, de verwachting dit jaar ligt een stuk lager met 900 miljoen euro.

  Stichting Stop5GNL

  Niet iedereen in Nederland is blij met de introductie van 5G internet. De stichting Stop5GNL wil de uitrol van de nieuwe generatie internet in ons land verbieden, totdat er meer onderzoek is gegaan naar de mogelijke gezondheidsrisico’s. De stichting heeft daarom vorige week Hoger Beroep aangevraagd om haar eisen er doorheen te krijgen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.