Twitch bant streamers voor seksueel misbruik

  Twitch bant streamers voor seksueel misbruik. Het bedrijf moedigt bovendien slachtoffers aan om naar voren te komen. Deze actie komt nadat de CEO van Twitch ervan werd beschuldigd niks tegen seksueel misbruik te ondernemen.

  Daniel Benavides

  Dat laat het bedrijf weten in een blogpost. In de post meldt Twitch dat zij 'alle gevallen die ons ter ore zijn gekomen grondig onderzoeken'. Veel van het misbruik gebeurt buiten het platform om. Om die reden zal de politie of andere autoriteiten soms betrokken worden bij het onderzoek.

  Dit onderzoek is een gevolg van een nieuwe golf aan #metoo-beschuldigingen. Hierbij werden meerdere Twitch-partners beschuldigd van seksueel misbruik en ongepast gedrag. Maar tot nu toe was er geen duidelijkheid over de maatregelen die genomen worden. Twitch geeft aan dat er op basis van hun ontdekkingen streamers per direct geband zullen worden. Hoewel er geen namen genoemd worden houdt Twitter-kanaal StreamerBans live bij wie er geschorst zijn. Ook heeft Twitch beloofd hun streamingplatform een veiligere omgeving te maken.

  Toch nog actie ondernomen door Twitch

  Ten slotte roept het bedrijf slachtoffers op om misbruik te melden. Hun verslagen zullen in vertrouwen opgenomen worden. "Zij die naar voren zijn gekomen hebben veel kracht, moed en kwetsbaarheid getoond," meldt Twitch. "Wij erkennen dat we dit soort problemen niet alleen op kunnen lossen, maar we nemen onze verantwoordelijkheden serieus." Deze blogpost komt nadat de CEO van Twitch ervan werd beschuldigd het probleem niet serieus te nemen. In een tweet geeft streamer Starling aan dat Emmett Shear haar beschuldigingen wegwuifde. Het lijkt er nu echter op dat er toch actie wordt ondernomen door het streamingplatform.

  I'm sick of being quiet. The CEO of @Twitch, @eshear, was asked in an All Hands meeting about partners using their platforms to abuse women - specifically using my case as an example. He chuckled and said: "Wow, the things that go on on our platform, can't really comment on that" and he moved on.

  Streamer Starling
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.