Veel kritiek op Dansmarathon van SBS6

News
maandag, 18 oktober 2021 om 17:30
paintf1634564629
De dansmarathon was een goed kijkcijferkanon voor SBS6, maar was het ook echt iets voor Nederlandse televisie? Veel mensen denken van niet, er kwam namelijk veel kritiek op het programma op social media.
Meer dan 50 uur lang dansten 100 koppels met elkaar. Het werd ongelofelijk goed bekeken, maar er kwam ook veel kritiek op de show. Niet omdat andere programma’s zoals K2 zoekt K3 afgelast werden, maar omdat sommigen de marathon complete waanzin vonden. Don Roelofsen liet op Twitter weten:
Ook werd de marathon veel vergeleken met Squid Game, de razend populaire serie van Netflix. Wanneer je tijdens de Dansmarathon niet aan het dansen was, dan liep de jury naar je toe en sprak jou en jouw partner daarop aan. Als je hier drie keer op aangesproken werd, dan was het tijd om de dansvloer te verlaten. Combineer dit met het feit dat veel dansers amper konden lopen en op een brancard of rolstoel de dansvloer moesten verlaten en je hebt volgens veel kijkers een 'Squid Game effect'.

49 uur lang non-stop dansen

De dansers dansten 50 uur lang. Uiteraard was het toegestaan om pauze te nemen, maar het koppel dat na 50 uur de minste pauze genomen had, won een prijs van 100.000 euro. Het winnende koppel had een pauzetijd van slechts 34 minuten, wat betekent dat het koppel 49,5 uur gedanst heeft. Ondanks het commentaar kijkt Talpa positief terug op de marathon. Het is een van de grootste evenementen ooit gehouden in Nederland, volgens het mediabedrijf van John de Mol. Ook het medische team liet weten dat alles volgens plan is verlopen.

Populair Nieuws