Vampyr heeft next-gen update gekregen voor PS5 en Xbox Series X

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 14:30
vampyr review een bloedstollend avontuur 132853 7f1635245983
Het afgelopen jaar hebben veel games een next-gen upgrade gekregen, om een nieuwe ervaring te bieden op de PS5 en Xbox Series. Ook Vampyr heeft nu zo'n update ontvangen.
Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Vampyr verscheen, de vampierengame van Dontnod Entertainment. De titel zal waarschijnlijk niet meer zoveel spelers hebben als vlak na de lancering, maar toch blijft de studio ondersteuning bieden. Dontnot Entertainment is nu namelijk gekomen met een next-gen update voor de PS5- en Xbox Series X-versie van de game.
De update zorgt ervoor dat het spel draait op 1440p met 60fps op zowel PlayStation 5 als Xbox Series X/S. PlayStation 4 pro spelers niet getreurd, want ook op de PS4 Pro krijgt de game een upgrade, zodat deze op 1440p te spelen is. Voor gamers op de oudere versie van de PS4 zal de update niet beschikbaar zijn.

Nekjes leegzuigen in Londen

De game Vampyr speelt zich kort na het einde van de eerste wereldoorlog af in Londen. Het verhaal draait om Jonathan Reid, die na een reis terug is gekomen naar Londen. Er is alleen één klein ding veranderd, hij is namelijk vampier geworden. Zelf snapt deze verwarde dokter er niks van, en dat hij steeds iemand moet leegzuigen om zelf in leven te blijven zit hem natuurlijk helemaal niet lekker.
Wel krijg je als speler zelf de optie wie je wil opofferen om in leven te blijven, wat voor een interessante gameplay-dynamiek zorgt. In onze review kreeg de game daarom een 7.5, waarbij de graphics en framerate als minpunten werden neergezet. Die problemen zijn na de next-gen update hopelijk opgelost.