Chinezen leggen geld neer voor ChatGPT

News
zondag, 12 maart 2023 om 14:30
chatgptf1678623066
Terwijl steeds meer Nederlandse studenten achter de handige functies van ChatGPT komen zijn er ook nog landen waar het gebruik van zo een chat bot niet vanzelfsprekend is. Voor Chinese studenten is het nog een hele opgave om gebruik te maken van de handige AI. Sommigen zijn zelfs bereid om er geld voor neer te leggen.
Het is geen nieuws dat doorsnee games, tech en andere Ai’s in China net wat moeilijker (en soms zelfs niet) te verkrijgen zijn dan in Nederland. Zo is bijvoorbeeld de beroemde game Fortnite niet in China te spelen en kunnen Chinezen ook niet naar bijvoorbeeld streamingdiensten als Netflix kijken. Het komt daarom ook niet als een schok aan dat handige Ai’s zoals ChatGPT niet in China te gebruiken zijn. Toch zetten sommige studenten net dat extra stapje om hun huiswerk wel door de Ai te laten ophoesten. Volgens AFP gebruiken studenten namelijk een VPN of andere hulpmiddelen om hun huiswerk te laten maken.
Sommige studenten leggen zelfs geld neer om de AI te gebruiken en kopen een buitenlands telefoonnummer om het blokkeer systeem dat China tegen ChatGPT gebruikt te omzeilen. Of dit illegaal is in China is niet bekend. Wel heeft China, volgens RTL Today, ChatGPT bestempeld als een tool om buitenlandse propaganda te verspreiden. Verder zijn er steeds meer Chinese bedrijven die een soortgelijke Ai aan het maken zijn om te concurreren met ChatGPT. Tot slot zullen er binnenkort strengere regels komen tegen buitenlandse Ai’s en chat bots.

Oplossing voor plagiaat

Of de studenten ook daadwerkelijk wat hebben aan de chat bot is nog maar de vraag. Volgens het artikel op RTL Today is het voor docenten vrij makkelijk om erachter te komen of er gebruik is gemaakt van de slimme chat bot. Veel studenten falen bijvoorbeeld Engelse toetsen, omdat zij deze volledig door de chatbot laten schrijven en zelf niet kunnen controleren.

Populair Nieuws