Groot probleem voor nostalgische PlayStation-fans

News
zondag, 12 maart 2023 om 16:00
Er is een groot probleem opgedoken voor nostalgische PlayStation-fans. Wie een PlayStation 3 en/of PlayStation Vita heeft en daar nog geregeld op speelt en oude games probeert op te starten, komt bedrogen uit. Momenteel is het niet mogelijk om gekochte games uit de PS Store te downloaden op die platformen.
Spelers melden dat het momenteel niet mogelijk is om gekochte games uit de PlayStation Store te downloaden op de PlayStation 3 en PlayStation Vita. De geliefde consoles van Sony geven een errorbericht zodra je een game probeert te downloaden, zoals de code 80029509.
Het probleem zou al enige weken spelen, maar tot noch toe heeft Sony geen actie ondernomen om het probleem op te lossen. Op Reddit wordt het probleem door velen gemeld, waarbij één gebruiker opvalt. Die besloot twee titels in de PlayStation Store te kopen op de PlayStation 3, maar kon deze vervolgens niet downloaden nadat zijn geld gespendeerd was.
Sommige gebruikers melden dat een paar keer opnieuw de download starten het probleem kan oplossen. Anderen blijven last houden van de errorcode op de console en handheld van Sony. Op de forums wordt gedacht dat het probleem veroorzaakt door de recente update die de Japanse fabrikant uitbracht op de PS3 die systeemperformance-verbeteringen met zich mee moest brengen.
Dat lijkt alleen niet het geval. De problemen speelden namelijk al voor de update verscheen eind februari en die update kwam ook niet uit op de PlayStation Vita. Tot Sony reageert is het afwachten om te zien of er een oplossing komt.