Valve staat open voor PC Game Pass op Steam

News
maandag, 28 februari 2022 om 11:00
xbox game passf1628271615
Microsoft is nu al enige tijd druk bezig met Game Pass. Deze abonnementsdienst geeft gebruikers toegang tot honderden games voor een klein maandelijks bedrag. Valve-baas Gabe Newell geeft nu aan dat hij de PC-versie van Game Pass graag naar Steam zou brengen.
Wie gebruik maakt van PC Game Pass moet de games installeren en lanceren via Microsofts eigen app. Dat is alleen wel wat onhandig als je al je games liever in één launcher hebt. Microsofts games zijn wel te spelen via Steam, maar alleen als je ze koopt.
Maar als het aan Gabe Newell ligt hoeft dat niet zo te blijven. Tijdens een interview met PC Gamer werd hem gevraagd of er interesse was in een ‘Steam Game Pass’ en of hij het zag zitten om PC Game Pass naar steam te brengen. Een eigen abonnementsdienst hoeft van Newell niet, maar hij staat open voor PC Game Pass op steam:

Gaat PC Game Pass werken op Steam Deck?

Als Valve en Microsoft inderdaad gaan zorgen dat Game Pass werkt met Steam, zou dat ook gelijk betekenen dat Game Pass-gebruikers deze games op Steam Deck kunnen spelen. Momenteel kan dat nog niet. In de toekomst moet het mogelijk worden om Windows op een Steam Deck te installeren. Dan kun je in ieder geval Game Pass games lanceren via Microsofts eigen app.

Populair Nieuws