RTL stopt al met voetbalprogramma VTBL na zes afleveringen

News
maandag, 29 augustus 2022 om 12:30
vtbl simon zijlemansf1661765224
De laatste jaren zorgen veel voetbalprogramma’s voor hoge kijkcijfers. Dat betekent alleen niet dat elke poging succesvol is, want RTL trekt na zes afleveringen al de stekker uit VTBL.
Het is duidelijk dat VTBL niet de verwachtingen van RTL heeft waargemaakt. Er schakelden dan ook niet veel kijkers in voor het voetbalprogramma. Terwijl de eerste aflevering 126.000 kijkers trok, viel het al terug na 89.000 voor de tweede aflevering en daarna daalde het nog verder per aflevering. Voor RTL is de maat vol en de zender stopt dan ook direct met VTBL, dat heeft het bedrijf laten weten aan RTL Boulevard.
Het is niet de eerste keer dat RTL een poging waagde met VTBL. In 2019 verscheen het voetbalprogramma voor het eerste op de buis, met Humberto Tan als presentator. Toen kampte het programma al met tegenvallende kijkcijfers, waardoor RTL besloot om na een half jaar te stoppen met de show.
Simon Zijlemans, de nieuwe presentator van VTBL, laat via Twitter weten dat hij dankbaar is voor de kans en dat het extreem leerzaam is geweest, maar dat het nu vooral ‘gewoon helemaal zuur’ is.

Teveel concurrentie voor VTBL

De talkshow werd uitgezonden op maandag en vrijdag, maar het werd al snel duidelijk dat de concurrentie voor VTBL simpelweg te groot is. Op die dagen wordt namelijk ook Veronica Offside uitgezonden, het nieuwe programma met veteraan Wilfred Genee als host. Kijkers kozen massaal voor Veronica Offside in plaats van VTBL.
Daarnaast zijn er ook nog andere populaire voetbalprogramma’s waar voetballiefhebbers liever voor kiezen. Zo heeft NOS het populaire Studio Voetbal, terwijl Ziggo elke maandagavond komt met Rondo.

Populair Nieuws