Valve geeft nog meer gratis Steam Decks weg

News
vrijdag, 16 december 2022 om 18:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Valve heeft recent een heleboel gratis Steam Decks weggegeven. De actie was zo populair, dat het bedrijf heeft besloten om nog meer Steam Decks weg te geven aan deelnemer.
Er zijn al meerdere pogingen geweest van Valve om met hardware te komen, van controllers tot aan Steam Machines. Het was alleen nog niet bepaald een succes, tot de lancering van de Steam Deck. Het nieuwe apparaat vliegt als warme broodjes over de toonbank en Valve heeft ook de productie flink moeten opschroeven om aan de vraag te voldoen.
Ondertussen heeft Valve ook flink wat exemplaren weggegeven. Tijdens The Game Awards organiseerde het Amerikaanse bedrijf namelijk een opmerkelijke winactie. Elke minuut van de show werd er een Steam Deck weggegeven aan één van de deelnemers die zich hadden aangemeld via een speciale pagina.
De winactie was alleen een stuk populairder dan Valve zelf had geanticipeerd. Er waren maar liefst meer dan 980,000 aanmeldingen. Daarom heeft Valve besloten om nog meer gratis Steam Decks weg te geven. Dat heeft het bedrijf aangekondigd via Twitter. Tijd dus om even je email te checken om te zien of je toch nog een Steam Deck hebt gewonnen.

Voorlopig geen Steam Deck 2

De Steam Deck toont veel overeenkomsten met een PC, waarbij ook sommige onderdelen makkelijk te vervangen zijn. Valve is alleen niet van plan om snel te komen met een nieuwe versie met krachtigere hardware. Steam Deck-ontwerper Pierre Loup Griffais zegt dat Valve het Steam Deck Verified-label duidelijk wil houden voor consumenten en ontwikkelaars.