Vakbond zal volgens Activision Blizzard de kwaliteit van games verminderen

News
woensdag, 02 februari 2022 om 13:30
activision blizzard hqf1627465674
Een aantal ontwikkelaars van Raven Software, een studio die valt onder Activision Blizzard, willen een vakbond oprichten om ervoor te zorgen dat de werkomstandigheden beter worden. Activision Blizzard is hier niet blij mee en doet er dus veel aan om dit tegen te gaan.
Christian Arends, de vice president of QA bij Activision, heeft een bericht gedeeld in een online chatdienst waar alle werknemers van Activision Blizzard toegang tot hebben. Hij had antwoorden genoteerd op een aantal vragen die hij kreeg van werknemers van het bedrijf. De ontwikkelaars die ontevreden zijn, zijn niet blij met de antwoorden die zijn gegeven.

Wat vindt Activision Blizzard van de komst van een vakbond?

Activision Blizzard had al laten weten dat het bedrijf een vakbond niet vrijwillig zal erkennen. Nu heeft Arends een aantal vragen beantwoord om dat standpunt te onderbouwen.
In één van de antwoorden zegt Arends dat een vakbond er voor kan zorgen dat de kwaliteit van de games achteruit gaat, omdat er door werknemers minder flexibel zal worden gewerkt. Daarnaast zou het ook voor negatieve publiciteit kunnen zorgen rond nieuwe games.
Hoewel het bericht alleen te zien was voor werknemers is een screenshot gedeeld op Twitter. Het lijkt er niet op dat de antwoorden van Activision Blizzard ervoor zullen gaan zorgen dat de vakbond steun verliest onder de ontwikkelaars.
Het bedrijf probeert hier zeker wel voor te zorgen en in het chatbericht worden ontwikkelaars er nog eens aan herinnert dat het mogelijk is om anoniem tegen de vakbond te stemmen. Of de vakbond uiteindelijk genoeg steun heeft onder de werknemers zal later moeten blijken wanneer de stemming wordt gehouden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties