Activision Blizzard wil vakbond niet erkennen

News
woensdag, 26 januari 2022 om 18:00
activision blizzard hqf1627465674
Onlangs hebben een aantal ontwikkelaars die werken voor Raven Software, een studio van Activision Blizzard, een vakbond gemaakt. Hier is Activision Blizzard niet blij mee en daarom wil het bedrijf de vakbond niet erkennen. Om dit ook niet te hoeven doen wil Activision Blizzard alle werknemers van Raven Software laten stemmen over de vakbond.
Dat Microsoft Activision Blizzard wil overnemen betekent niet dat de grote uitgever van games af is van de problemen die er zijn binnen het bedrijf. Een aantal ontwikkelaars zijn ontevreden en zijn daarom dus een vakbond gestart genaamd Game Workers Alliance om dit te verbeteren.

Activision Blizzard is niet blij met de vakbond

Om echt een vakbond te zijn, moet Activision Blizzard de vakbond wel erkennen. Het bedrijf doet dit alleen niet. De uitgever wil dat er een stemming wordt gehouden onder werknemers. Alleen als er kan worden aangetoond dat de vakbond wordt gesteund door de meerderheid kan de vakbond worden erkent. De uitslag van deze verkiezingen zullen voor de vakbond dus erg belangrijk zijn, maar de vakbond wil liever dat Activision Blizzard en Raven Software de vakbond gelijk erkent.
Dat er zulke problemen zijn tussen Activision Blizzard en haar werknemers wordt ook gemerkt door spelers van games zoals bijvoorbeeld Call of Duty. De nieuwe Call of Duty Vanguard, maar ook de battle royale Call of Duty Warzone hebben beide al langdurig last van bugs. Er wordt hard gewerkt om dit op te lossen, maar door een staking van personeel duurt dit wel langer.

Populair Nieuws