Omstreden wedstrijd Ajax - Feyenoord wordt woensdag uitgespeeld

News
maandag, 25 september 2023 om 17:30
pexels markus spiske 114296f1694783320
Het is officieel: de onderbroken voetbalwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, ook wel bekend als de Klassieker, zal komende woensdag worden hervat. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft dit aangekondigd. De wedstrijd wordt om 14.00 uur gespeeld, maar zonder publiek in het stadion.
Deze beslissing volgt op de gebeurtenissen van afgelopen zondag, toen de wedstrijd na ongeveer 55 minuten werd gestaakt vanwege vuurwerkincidenten op het veld, waarbij dit voor de tweede keer gebeurde. De Amsterdamse supporters waren gefrustreerd over de situatie bij hun club en het feit dat Ajax met 0-3 achterstond. De Rotterdammers voelden zich benadeeld en de coach van Feyenoord, Arne Slot, noemde het een vorm van competitievervalsing.
Feyenoord verzette zich fel tegen het hervatten van de wedstrijd, terwijl Ajax wees op een vergelijkbare situatie bij een andere wedstrijd tussen Willem II en NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie, die later ook werd hervat. Ajax hoopte aanvankelijk op een nieuwe speeldatum begin november, maar dit gaat niet gebeuren. Woensdag zal De Klassieker onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden worden gespeeld.

Feyenoord woedend

Dit besluit van de KNVB heeft invloed op de plannen van Feyenoord, omdat zij op dinsdag een oefenwedstrijd had gepland, met het oog op het Champions League-duel met Atlético Madrid. Er werd zelfs gesuggereerd dat Feyenoord juridische stappen zou overwegen.
Vanwege de hervatting van De Klassieker op woensdag zal het Eredivisie-duel tussen Ajax en FC Volendam moeten wijken, omdat het al eerder was uitgesteld vanwege de Europese verplichtingen van Ajax. FC Volendam is niet blij met het besluit van de KNVB, omdat er volgens de club niet met hen is overlegd.
De KNVB heeft gereageerd op de situatie en benadrukt dat na een gestaakte wedstrijd het competitiebestuur betaald voetbal beslist wat er met de wedstrijd moet gebeuren. Het uitgangspunt is om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen en dus de wedstrijd zo snel mogelijk te hervatten. Het tijdstip is in overleg met de gemeente Amsterdam vastgesteld, wat betekent dat de wedstrijd Ajax - FC Volendam wordt uitgesteld naar een later moment.

Populair Nieuws