Perez houdt ogen open voor 'alternatieven' naast Red Bull Racing

News
woensdag, 06 september 2023 om 10:30
sergio perez serieus gp australie 2023f1681457126
Dit seizoen zijn er veel twijfels ontstaan over de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull Racing. De Mexicaan houdt zijn ogen dan ook open voor alternatieven naast het dominante team.
Momenteel laat Max Verstappen zien wat er allemaal mogelijk is in de RB19. De Nederlander heeft nu al tien races op rij gewonnen en het lijkt bijna elk raceweekend al een uitgemaakte zaak wie de Grand Prix gaat winnen.
Teamgenoot Sergio Perez worstelt alleen een stuk meer met de auto. De Mexicaan had eerder in het seizoen een lange reeks waarin hij geen Q3 wist te halen en in acht van de vijftien races is hij als derde of lager geëindigd. Er zijn dan ook twijfels over de toekomst van Perez bij Red Bull Racing, helemaal sinds Daniel Ricciardo is teruggekeerd en Liam Lawson in zijn eerste twee races indruk heeft gemaakt.
Momenteel heeft Perez nog een contract bij Red Bull tot het einde van 2024. Maar de blik van de Mexicaan is ook al op de toekomst gericht, zo laat hij weten in een interview met DAZN.

“Als er geen plek voor mij is hier na 2024, dan zal ik naar alternatieven gaan kijken. Ik moet mij in een omgeving bevinden waarin ik iets kan toevoegen en als dat hier niet is in 2024, moet ik door.”

Wat zijn de opties voor Sergio Perez?

Als Perez zijn carrière in de Formule 1 bij een ander team wil voortzetten, dan zijn er genoeg opties voor de Mexicaan. Zijn contract is namelijk niet de enige die afloopt aan het einde van 2024. Zo vervallen dat seizoen namelijk ook de contracten van Leclerc, Sainz, Piastri, Alonso, Gasly, Ocon, Albon, Magnussen en Hulkenberg.
Daarnaast zouden er ook teams zijn buiten de Formule 1 die Perez graag aan hun line-up willen toevoegen. De laatste jaren zijn er veel voormalige F1-coureurs vertrokken naar IndyCar in de Verenigde Staten. Het is alleen de vraag of Perez aan een compleet nieuwe competitie wil beginnen op 34-jarige leeftijd.

Populair Nieuws