Relatie tussen Verstappen en Perez erg goed: "Meer respect dan mensen denken"

News
dinsdag, 11 april 2023 om 9:30
sergio perez max verstappen gp australie 2023f1681197606
In het afgelopen half jaar zijn er meerdere akkefietjes geweest tussen Max Verstappen en Sergio Perez, waardoor het tussen de twee coureurs niet zo goed lijkt te boteren. Maar volgens de Mexicaan is hun relatie juist beter dan mensen denken.
Na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië was Sergio Perez duidelijk niet blij dat Max Verstappen de snelste raceronde had gepakt en daarmee het laatste punt had ‘gestolen’. Daardoor kwam de Mexicaan niet bovenaan de ranglijst in de Formule 1 te staan.
Na het gedoe in Brazilië vorig jaar leek het daardoor dat de relatie tussen de twee teamgenoten nog een stukje slechter was geworden. Volgens Perez is dat alleen helemaal niet het geval. In een interview met Motorsport.com laat de coureur van Red Bull Racing weten dat hij heel goed overweg kan met Verstappen.

“We hebben veel meer respect voor elkaar dan mensen misschien denken. Achter de schermen is er een geweldige sfeer binnen het team. Ik denk dat we allebei volwassen genoeg zijn om te weten wat goed en fout is. Zolang dat het geval is, verwacht ik geen veranderingen.”

Perez gaat voor de titel

Ondanks dat Perez veel respect heeft voor Verstappen, heeft de coureur één duidelijk doel dit jaar: het kampioenschap winnen. Momenteel staat de Mexicaan vijftien punten achter op zijn teamgenoot, maar hij heeft er vertrouwen in dat hij aan het einde van het jaar bovenaan kan eindigen.
Wel weet Perez dat het geen makkelijke opgave gaat worden: “Niemand is zo goed in vorm als Verstappen, daarover is geen twijfel. Dus in combinatie met het team en de auto is hij zeker de moeilijkste coureur om te verslaan.” De aankomende race, de Grand Prix van Azerbeidzjan, is een circuit waar Perez normaal goed uit de voeten kan. Mogelijk kan hij daar een nieuwe slag slaan.

Populair Nieuws