Vacature van next-gen PSVR headset voor PS5 gespot

News
maandag, 17 augustus 2020 om 12:00
sony dualsense playstation 5 2f1586356757
Sony heeft een nieuwe vacature geplaatst voor de ontwikkeling van een nieuwe next-gen VR-headset. Zo blijkt uit een Japanse vacature (via UploadVR). De vacature is op zoek naar iemand die het roer neemt voor de ontwikkeling van "een display voor op het gezicht voor de volgende generatie vr".
Door de vacature kunnen we er nu wel een beetje vanuit gaan dat de PS5 een vernieuwde versie van de PlayStation VR-headset gaat krijgen. Het origineel stamt alweer uit 2016 en door de constante ontwikkelingen van concurrenten is deze eigenlijk wel aan een upgrade toe. De nieuwe versie van de headset lijkt mogelijk draadloos te worden, waarmee zeker vernieuwing wordt aangehaald.
Officieel heeft Sony nog niets aangekondigd over de headset, maar in het verleden zagen we al dat vacatures niet zomaar geplaatst worden. Voor Horizon 2 werd vorig jaar bijvoorbeeld ook gezocht naar mensen toen de game nog niet aangekondigd was. Inmiddels weten we dat de titel voor 2021 op de planning staat en dat deze op alle vlakken van de nieuwe features van de PS5 gebruik gaat maken.

Huidige PSVR-headset werkt ook op PS5

Wie de huidige PSVR-headset van Sony heeft, hoeft zich overigens geen zorgen te maken. Deze is namelijk ook gewoon bruikbaar met de PlayStation 5. Dit heeft Sony al eerder aangekondigd toen de eerste details over de PlayStation 5 bekendgemaakt werden. Tot Sony ook meer details bekendmaakt over de nieuwe PSVR-headset, moeten we dit nieuwtje alleen nog wel als gerucht nemen.

Populair Nieuws