Little Nightmares 2 gameplay brengt meer griezels!

  Puzzelen, platformen met een trillende controller in de hand. Het kan niet anders dat Little Nightmares 2 voor de deur staat. Het nieuwe avontuur van Six belooft wederom een spannende tocht te worden, maar weet het nieuwe fans te maken? Daar kom je in onze Little Nightmares 2 gameplay preview snel genoeg achter.

  In Little Nightmares 2 staat een gloednieuw avontuur met miniatuur held Six op je te wachten. Dit keer speel je alleen niet als het kleine meisje in gele regenpak. Mono, een kleine jongen met papieren zak over zijn hoofd, krijg je onder de knoppen.

  Samen sta je sterk?

  Dat je als Mono speelt, wil niet zeggen dat Six geen rol meer speelt. De heldin van het eerste deel is terug, maar niet als speelbaar personage. Mono ontmoet Six vroeg in de game waarna de twee samen de wereld induiken om griezelige vijanden te verslaan.

  Met twee helden die het scherm delen voor een platformer verwacht je al snel dat er een co-op functionaliteit is, maar dat is niet het geval. In plaats daarvan reageert Six op Mono’s bevelen, terwijl AI de rest van het werk doet. Voor nu lijkt het vooral een vreemde keuze, want Six’ aanwezigheid komt veelvuldig terug in de gameplay.

  In je poging om De Jager te ontvluchten heb je Six bijvoorbeeld nodig om over bruggen te springen of om je een zetje te geven. Geregeld moet je hierdoor wachten tot Six op de goede plek staat. Co-op gameplay zou het proces allemaal een stukje sneller maken én het plezier mogelijk vergroten. Dan kun je immers samen genieten van de griezelige wereld.

  Bandai Namco Entertainment

  Afgrijselijke misvormiteiten

  Little Nightmares 2 zet immers ook in het vervolg in op atmosfeer. De artstyle in combinatie met muziek veel deed voor de angstaanjagende sfeer van het eerste deel en dat heeft ontwikkelaar Tarsier Studios vier jaar later nog niet verleerd. Wel wordt gekozen voor nieuwe locaties om spelers de stuipen op het lijf te jagen.

  The Maw wordt ingeruild voor een grote, nieuwe stad genaamd The Pale City en dient als spookachtige speeltuin voor het nieuwe avontuur. Onze preview sessie bracht ons naast de wildernis namelijk ook naar een school in The Pale City. Opnieuw worden spelers gegroet door afgrijselijke vijanden vol misvormiteiten, terwijl de Zweedse studio ieder moment gebruikt om te laten zien waar het goed in is.

  Thematiek uit zich in de omgevingen en gameplay van de school op een griezelige en fantasierijke wijze. Dit zie je bijvoorbeeld direct terug in de vijanden die ronddwalen door de schoolgangen. Pestkoppen maken je het leven zuur, terwijl een groteske schooljuf harten sneller laat kloppen doordat ze alles op wel heel knappe wijze in de smiezen heeft. De docente kan haar nek namelijk alsof het tandpasta is uitsmeren door de omgeving waardoor spelers nooit het gevoel hebben alsof ze veilig zijn.

  Koude rillingen

  Wat hier enorm aan bijdraagt is de muziek. Net als het origineel weet ook Little Nightmares 2 de juiste snaar te raken als het op muziek aankomt. Iedere klank draagt bij aan de koude rillingen die over je rug lopen terwijl je de angstaanjagende omgevingen van Little Nightmares 2 ontdekt.

  Dit zullen er dan ook meer zijn dan in het origineel die tevens ruimtelijk gezien interessanter zijn. In tegenstelling tot The Maw heeft Little Nightmares 2 namelijk uitgestrekte levels waarin veel vrijheid is om rond te dwalen en geheimen te ontdekken. Zo kan Mono allerlei verschillende hoofddeksels verzamelen die de kleine held wat meer persoonlijkheid geven.

  Op deze manier ontrafel je de geheimen van The Pale City in stijl. Ergens in de stad dwaalt namelijk de mysterieuze Thin Man rond die de bewoners van de stad op een of andere manier weet te bedwingen via de televisies. Aan Mono en Six om de schurk een halt toe te roepen. Gelukkig hoef je niet lang meer te wachten om dat te doen, want de game komt op 11 februari uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. PlayStation 5 en Xbox Series X/S versies komen later in 2021.

  Little Nightmares II

  Verkijgbaar vanaf 11 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.