Update: Microsoft past naam Xbox Game Pass niet aan

News
dinsdag, 04 augustus 2020 om 9:45
xbox game passf1628271615
Microsoft heeft in aanloop naar de Xbox Series X release de naam van haar gamingdienst aangepast. Xbox Game Pass heeft voortaan simpelweg Game Pass. Althans, als we de aanpassing in het logo mogen geloven.
De naamswijziging sprong in het oog van oplettende volgers van de sociale media van het Game Pass account. Zij zagen op Twitter ineens een nieuw logo voorbij komen, waarbij het woord 'Xbox' verdwenen was. In het logo zelf is nog wel de X van Xbox te zien, maar de naam is dus aangepast zoals het nu lijkt. De tekst in de eerstvolgende tweet was 'Trying out a new look'.

Duidt verandering naam van Game Pass op release op andere platformen?

De naamswijziging komt vlak na een aantal geruchten over de dienst van Microsoft. Hierin werd aangegeven dat Microsoft Game Pass niet meer alleen op Xbox en PC wil houden, maar ook naar PlayStation 5, Stadia en zelfs de Switch wil brengen. Deze geruchten zijn al deels ontkracht, maar krijgen door deze wijziging nu toch weer een nieuwe boost. De naamswijziging zou namelijk wel eens gedaan kunnen zijn vanwege plannen om de dienst uit te rollen naar andere platformen.
Of dat zo is, zullen we af moeten wachten. Microsoft is namelijk ook bezig om allerlei andere dingen om te gooien in aanloop naar de Xbox Series X release. Daar kan dit natuurlijk ook onderdeel van zijn.

Update

Microsoft heeft laten weten dat enkel het logo is veranderd, de naam blijft hetzelfde.

Populair Nieuws