Tip: 5 dingen die je over Fairy Tail moet weten

  Samen met Drakendoder Natsu en zijn gilde Fairy Tail kunnen we in de nieuwe game van Gust en Koei Temco een gooi doen naar de winst in de Grand Magic Games. Maar voor je je in de gevechten rond de Spelen stort hebben we vijf dingen over Fairy Tail die je moet weten.

  Fairy Tail de Manga en Anime

  Het in het Westen nog onbekende Fairy Tail is in Japan enorm populair. De manga serie is in 2006 bedacht en uitgebracht door Hiro Mashima. Sindsdien zijn er ruim 500 delen voortgebracht. De serie is ook in het Engels uitgekomen en in die versie in het Westen te verkrijgen.

  De Fairy Tail Manga Box Set 1 koop je voor 81,99 Euro bij bol.com.
  De Fairy Tail Manga Box Set 2 koop je voor 81,99 Euro bij bol.com.
  De Fairy Tail Manga Box Set 3 reserveer je voor 94,99 Euro bij bol.com.

  De Anime-serie volgde in 2009 en loopt nu, meer dan 300 afleveringen later, nog steeds. De eerste serie van Fairy Tail is op Netflix te zien, maar helaas nog niet in Nederland, wel in België. Wel zijn alle afleveringen te zien op het anime-platform Crunchyroll.

  Ontmoet de diverse karakters van Fairy Tail

  Het Fairy Tail gilde bestaat uit een heel diverse groep die elkaar regelmatig in de haren vliegt, maar als het er op aan komt voor elkaar door het vuur gaat. We stellen de belangrijkste personages even voor. Lucy Hearfilia ziet er schattig uit, maar kan met haar zweep flink uithalen en kan als Spirit Mage verschillende hemelgeesten (vernoemd naar de sterrenbeelden) oproepen.

  Zij werkt sinds het begin van de serie samen met Natsu, een drakenmagiër die het vuurelement beheerst. Dat vuur komt terug in Natsu's karakter, hij is nogal roekeloos, wat hem de bijnaam 'Grootste Probleemkind' oplevert. Hij ligt regelmatig in de clinch met Gray Fullbuster, een ijsmagier van het Fairy Tail team. Het is dan aan de sterke Erza om de kemphanen als kleine kinderen toe te spreken. De gilde wordt geleid door een krachtige Guild Master. Ten tijde van de Magic Games is dat de korte, maar enorm sterke Makarov Dreyar.

  De Grand Magic Games

  Er zijn meer dan honderd gildes in Fiore, de wereld van Fairy Tail. Om te bepalen wat het beste gilde is, worden jaarlijks de Grand Magic Games gehouden. De Spelen gaan met veel mysterie gepaard. De regels zijn geheim en worden per event bekendgemaakt zodra het event begint.

  Fairy Tail was lange tijd de nummer één gilde, maar aan het begin van de Fairy Tail game is dat vergane glorie. De Grand Magic Games zijn een ideale manier om die vergane glorie weer op te poetsen. Is er misschien meer aan de hand? Er gebeuren rare dingen...

  De competitie

  Er zijn drie soorten gildes op Foire: Legaal, Donker en Onafhankelijk. De legale gildes zijn erkend door de Magische Raad en mogen meedoen aan de Spelen. De Donkere Gildes richten zich op de verboden donkere magie en worden gezien als criminelen. Daar tussenin zitten de Onafhankelijken. Zij zijn de grote onbekenden. Bij de Spelen is Sabertooth het meest concurrerende Gilde van Fairy Tail.

  Zij zijn jarenlang de sterkste Gilde geweest en het team dat de Spelen gewonnen heeft in afwezigheid van Fairy Tail. Twilight Ogre is een nogal dubieuze Gilde dat Fairy Tail probeert af te persen vanwege een eerdere samenwerking. Helaas blijken ze ook nog een enorme schuld aan Fairy Tail te hebben, wat tot een flink gevecht tussen beide leidt. Fairy Tail staat er dus niet zo fraai op: de Raad vindt ze maar een stelletje losse projectielen en de competitie heeft het op ze gemunt!

  De antagonisten van Fairy Tail

  Niet alleen de Gildes en de Raad zitten Fairy Tail op de huid, ook diverse machtige vijanden zijn het gilde liever kwijt dan rijk. Zo is Zeref een van de machtigste zwarte magiers die ooit op Fiore rondgelopen heeft. Hij is de grondlegger van het rijk Alvares. Zeref is meer dan 100 jaar oud, maar ziet er nog steeds jong uit. Zijn naam noemen staat garant om iedereen angst in te boezemen.

  Hades ziet er juist oud uit en is de gildemeester van het duistere Grimoire Heart. Hades was ooit de gildemeester van Fairy Tail, maar is na zijn afscheid op zoek gegaan naar de ultieme bron van magie. Waar de algemene mening is dat die bron liefde is, heeft Hades een veel donkerder interpretatie van de bron.

  Vijf dingen over Fairy Tail

  Dit waren de vijf dingen die je van Fairy Tail moet weten voor je aan de game gaat beginnen. Met deze kennis ben je helemaal klaar om samen met het Gilde de competitie in de Grand Magic Games aan te gaan. Veel succes!

  Fairy Tail op PS4 bestel je hier voor 59,99 Euro bij bol.com.
  Fairy Tail op Nintendo Switch bestel je hier voor 56,99 Euro bij bol.com.

  Dit artikel is op 30 juli 2020 bijgewerkt.

  Fairy Tail

  Verkijgbaar vanaf 30 july 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.