Update maakt Samsung Galaxy Watch 4 onbruikbaar

News
maandag, 14 november 2022 om 10:00
2022 04 06 samsung galaxy watch 4f1649259059
Als je je gezondheid een beetje in de gaten wil houden is er een goede kans dat je een smartwatch gebruikt. Heb je een Samsung Galaxy Watch 4, dan moet je nu alleen even uitkijken. Een recente update maakt het horloge namelijk onbruikbaar.
Een recente software-update voor de Samsung Galaxy Watch zorgt voor problemen met de Watch 4. Software-update R8xxXXU1GVI3 is al een tijdje uit en aanvankelijk leek er niets aan de hand. Maar inmiddels is duidelijk dat de update de Watch 4 Classic onbruikbaar maakt (via Sammobile).
Dat gebeurt niet direct, maar pas als het horloge een keer helemaal uit is geweest, bijvoorbeeld door een herstart of een lege batterij. Daarna blijkt het onmogelijk om het horloge weer op te starten. Dat betekent ook dat getroffen smartwatches een update die het probleem verhelpt niet kunnen downloaden.
Getroffen gebruikers moeten contact opnemen met klantenservice van Samsung, zo laat het bedrijf weten. Als jouw smartwatch de problematische update heeft, maar nog werkt, dan is het belangrijk dat je hem niet uit laat gaan. Er is inmiddels een nieuwe update die het probleem op zou moeten lossen, maar dat lijkt nog niet voor alle gebruikers daadwerkelijk het geval te zijn.

Is elke Samsung Galaxy Watch getroffen?

Als je één van de recentere smartwatches van Samsung hebt hoef je je nergens zorgen om te maken. Het probleem lijkt zich alleen voor te doen bij de Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic. Heb je een Galaxy Watch 5, dan zou er niets aan de hand moeten zijn.

Populair Nieuws