Update 28 van Elder Scrolls Online voegt nieuwe collectie toe

  Zoals het een goede MMO betaamt kan je in The Elder Scrolls Online enorm veel gear verzamelen. Omdat het voor de verzamelaars alleen wel veel ruimte zal kosten, introduceert ontwikkelaar Zenimax Online Studios met Update 28 een nieuwe manier om je collectie op te bouwen.

  Item Sets zijn geen nieuw fenomeen in MMO’s. Draag je verschillende stukken armor van dezelfde set, dan krijg je per stuk steeds meer voordelen - met een uniek effect als je de volledige set draagt. In The Elder Scrolls Online wordt er alleen wel heel veel gebruikgemaakt van Item Sets - het is een essentieel onderdeel van de game. Met de verschillende uitbreidingen en DLC pakketten zijn er ondertussen al meer dan 400 sets te vinden in de MMO.

  Omdat de meta constant verandert is het verstandig om meerdere sets te bewaren in je inventory of op je bank, maar met constant nieuwe sterke Item Sets kan de verzameling al snel flink oplopen. Zenimax Online Studios introduceert daarom met Update 28 het Item Set Collection systeem, dat meldt de ontwikkelaar in een blogpost.

  “De Item Set Collection heeft twee doelen. Ten eerste proberen we de inventory van spelers te ontlasten voor het verzamelen en opslaan van Item Sets. Ten tweede willen we alle spelers een nieuwe endgame doel gegeven in de vorm van een stickerboek.”

  Kyle Nowak, ESO Combat Designer

  Een flinke zoektocht

  In het Collections menu kan je na de aankomende update volgen hoeveel Item Sets je hebt verzameld en welke onderdelen ervan. Aangezien bijna elke Item Sets maar liefst 22 voorwerpen telt om bij elkaar te zoeken, zal het een lange tijd duren voor de echte die hards om de Item Set Collection helemaal compleet te maken.

  Met de nieuwe toevoeging hoopt Zenimax Online Studios ook nieuw leven te blazen in oude content. Aangezien sets vaak alleen in bepaalde regio’s te vinden zijn of alleen door middel van bepaalde content, zullen spelers weer gebieden en activiteiten aandoen die in sommige gevallen beginnen uit te sterven.

  Update 28 zal gratis komen naar The Elder Scrolls Online voor alle platforms. Spelers op PC en Google kunnen er op 2 november al mee aan de slag, terwijl spelers op de Xbox One en PlayStation 4 iets langer moeten wachten. Zij zullen de update namelijk ontvangen op 10 november. Dezelfde dag lanceert ook de Markarth DLC.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.