Meta wil je ogen volgen in de Metaverse voor advertenties

News
donderdag, 20 januari 2022 om 18:30
vr brilf1632908334
Meta heeft de Metaverse aangekondigd als de toekomst. Meta blijft een bedrijf, dus wil het ook geld verdienen aan de Metaverse. Meta lijkt nu ook te weten hoe en heeft een aantal patenten aangevraagd voor technologie die dit mogelijk zal maken. Dit schrijft Protocol.
Dankzij sociale media platformen zoals Facebook en Instagram weet Meta al veel over haar gebruikers, maar in de Metaverse zal het bedrijf een stap verder gaan. Meta heeft namelijk een aantal patenten aangevraagd en ook toegewezen gekregen om het lichaam en de ogen van gebruikers van de Metaverse te volgen.

Waarom heeft Meta de patenten aangevraagd?

Het volgen van het lichaam en de ogen kan handig gebruikt worden om de ervaring in de Metaverse te verbeteren, maar het kan ook worden gebruikt om data van gebruikers te verzamelen. Deze data kan vervolgens gebruikt worden om de juiste advertenties aan gebruikers te laten zien.
Het voordeel voor Meta is dat hierdoor adverteerders meer betalen, omdat ze weten dat de advertenties bij de juiste mensen terecht komen. Het bedrijf zal dus meer producten verkopen zodra er geadverteerd wordt via Meta. Het nadeel voor de consument is dat er veel data bij Meta zal komen te liggen.
De Metaverse is er al, maar nog niet zoals Meta het echt voor zich ziet. Gebruikers die de Metaverse bezoeken hoeven niet bang te zijn dat hun ogen nu al worden gevolgd om data te verzamelen. Momenteel zijn het alleen nog maar patenten en de technologie zit nog niet in de huidige VR-brillen, maar de kans zit er dus wel in dat dat in de toekomst gaat veranderen.