Uitstel Breath of the Wild 2 zorgt voor flinke daling Nintendo-aandelen

News
donderdag, 31 maart 2022 om 10:00
2021 06 15 breath of the wild 2 e3 trailerf1623775981
Deze week heeft Nintendo veel fans moeten teleurstellen, door de release van The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 uit te stellen naar 2023. Ook de aandeelhouders zijn niet blij, want Nintendo heeft te maken met een flinke koersdaling op de beurs.
Eerder heeft Nintendo aangegeven dat de target voor de release van The Legends of Zelda: Breath of the Wild 2 in 2022 is. Via een videoboodschap heeft producent Eiji Aonuma alleen laten weten dat dat doel iets te ambitieus was. Het team heeft langer de tijd nodig en het vervolg op het succesvolle Breath of the Wild zal daarom in de lente van 2023 verschijnen.
Dat is een grote tegenvaller voor de fans en ook de aandeelhouders zijn duidelijk niet blij met het uitstel. Sinds de bekendmaking dat Breath of the Wild 2 wordt uitgesteld, zijn de aandelen van Nintendo met maar liefst 6 procent gezakt, dat meldt Reuters.
Ondanks die terugval doet Nintendo wel goede zaken op de beurs de laatste tijd. Voor het verlies van 6 procent heeft Nintendo juist een stijging gehad van maar liefst 25 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat komt mede door de lancering van de Nintendo Switch OLED en Pokémon Legends Arceus.

Geen zorgen voor Nintendo

Serkan Toto van Kantan Games Consultancy, een bedrijf dat de Japanse gamemarkt scherp in de gaten houdt voor investeerders, zegt tegen Reuters dat hij zich ook geen zorgen maakt over het komende fiscale jaar voor Nintendo. De Japanse uitgever heeft namelijk nog meerdere grote releases gepland, waaronder Splatoon 3, Mario Strikers Battle League en Nintendo Switch Sports.
Er gaan daarnaast geruchten dat Breath of the Wild 2 mogelijk gelanceerd zal worden tegelijkertijd met een nieuwe Nintendo Switch. Die console werd namelijk geïntroduceerd op 3 maart 2017 en de lente van 2023 zou dan precies zes jaar later zijn.