Breath of the Wild 2 release uitgesteld naar 2023

News
dinsdag, 29 maart 2022 om 16:30
breath of the wild 2f1641338169
Het leek al een tijdje in de lucht te hangen, maar nu is het dan echt zo: het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild is uitgesteld naar 2023. Het goede nieuws is dat er wel een iets specifiekere periode dan alleen een jaar wordt gegeven. Breath of the Wild 2 verschijnt in de lente van 2023.
Nintendo heeft een video geplaatst met een 'launch timing update' voor het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De ervaring leert dat zulke berichten meestal slecht nieuws zijn voor wie een game snel hoopte te spelen. In de video meldt Zelda-producent Eiji Aonuma dan ook dat de release van Breath of the Wild 2 naar 2023 verhuist.
Nog niet al te lang geleden liet Nintendo tegenover investeerders weten dat de game nog steeds op de planning stond voor 2022. Maar het team heeft besloten 'meer tijd te nemen voor de ontwikkeling'. Nintendo biedt haar verontschuldigingen aan aan wie er naar uitkeek om de game dit jaar te spelen.

Nieuwe details over Breath of the Wild 2

In de video over het uitstel (hierboven te zien) zijn ook wat beelden van de game te zien. De meeste daarvan komen uit de trailer van E3 2021. Toch is er ook een kort moment dat niet eerder is vertoond. Hier zien we het Master Sword van dichtbij, maar in een wat aparte gedaante. Ook vertelt Aonuma dat de wereld nog verder wordt uigebreid dan we al wisten.
De titel van de game wordt nog altijd geheim gehouden. Eerder kwam het gerucht naar buiten dat de game Breath of Duality zou heten. Dat is dus nog niet bevestigd of ontkend.