Uitgelekt: 'Prachtige game binnenkort gratis te spelen'

News
donderdag, 02 mei 2024 om 15:00
circus electrique capture decran1
Epic Games geeft wekelijks een of meer gratis games weg. Dankzij een betrouwbare leaker weten we nu al welke game binnenkort gratis te claimen zal zijn in de Epic Games Store.
De bekende Dealabs bron Billbil-kun weet het nu al zeker. Volgende week kunnen alle PC gamers een prachtige game van de hand van Zen Studios gratis bijschrijven aan hun Epic Games-account. Zen Studios kennen we vooral als de ontwikkelaars van geweldige digitale flipperkasten in hun Pinball FX serie, maar ze hebben meer games op hun conto. Zo maakten zij eerder Castlestorm 1 en 2, Kickbeat en Operencia: The Stolen Sun.

Circus Electrique gratis in de Epic Games Store

Circus Electrique is een RPG die zich afspeelt in een steampunk stijl in een alternatieve versie van Londen. De inwoners zijn veranderd in moordenaars en zijn op jacht naar de bewoners van het lokale Circus Electrique. Je enige optie is de stad te redden, terwijl je ondertussen je circus draaiende moet zien te houden.
Circus Electrique is volgens Billbil-kun de gratis game in de Epic Games Store van 9 tot 16 mei.

Mega Sale in aantocht

Billbil-kun heeft nog meer goed nieuws voor gamers. Vanaf 16 mei start in de Epic Games Store de jaarlijkse Mega Sale. Dat betekent niet alleen heel veel kortingen en extra korting via coupons, maar ook extra veel gratis games. Volgens Billbil-kun kunnen we tijdens de Mega Sale in ieder geval vier AAA games verwachten. Daarnaast geeft Epic tijdens de Sale vaak ook dagelijks een nieuwe gratis game weg, dus dat wordt regelmatig terugkomen.
Later vandaag mogen we ook nog de wekelijkse gratis game in de Epic Games Store verwachten. Dan kunnen PC gamers een week lang Orcs Must Die 3 gratis scoren.

Elke week gratis games in de Epic Games Store

In tegenstelling tot veel andere 'gratis' games zijn de wekelijkse gratis games in de Epic Games Store echt gratis. Je hoeft er niets voor te doen, behalve het claimen van de game. Je hebt er geen abonnement voor nodig en hoeft er geen andere aankoop voor te doen.
Eenmaal geclaimed blijft de game voor altijd van jou. Wie regelmatig games in de Epic Games Store claimt heeft zo al honderden gratis games weten te scoren, waaronder Death Stranding, Homeworld Remastered Collection, Fallout New Vegas, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Shadow Tactics - Aiko's Choice, Dishonored en nog veel meer.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn.Daar zijn bekende namen bij, zoals Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de wekelijkse gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen.
Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.