Ubisoft's XDefiant afgewezen op PlayStation en Xbox

News
dinsdag, 12 september 2023 om 17:30
xdefiantf1694529177
De nieuwe shooter van Ubisoft, XDefiant, is uitgesteld door de uitgever. De certificatie voor de game is namelijk afgewezen op de PlayStation en Xbox consoles
Lange tijd was Super Smash. Bros de enige reeks waarin bekende figuren van één uitgever tegen elkaar vochten in een game. De laatste jaren is daar alleen verandering in gekomen met titels als MultiVersus en Nickelodeon All-Star Brawl. Ook Ubisoft doet dit jaar een duit in het zakje met XDefiant.
De free-to-play first person shooter heeft al een paar beta-tests gehad op PC en zou eigenlijk eind augustus moeten lanceren. De game is nu alleen uitgesteld door Ubisoft, omdat XDefiant geen certificering heeft gekregen van Sony en Microsoft. Dat heeft producent Mark Rubin bekendgemaakt in een blogpost.

“Eind juli hebben we het proces voor certificatie gestart en we kregen onze eerste resultaten terug halverwege augustus, wat een Not Pass was. We realiseerden ons toen dat we nog meer werk voor de boeg hadden dan we hadden verwacht. Als we wel waren geslaagd, dan konden we aan het eind van augustus de game lanceren.”

Wanneer komt XDefiant nu wel uit?

Spelers die uitkijken naar de release van XDefiant hoeven gelukkig niet heel lang meer te wachten op de game. Volgens Rubin zal de shooter nu namelijk tussen het midden van september en begin oktober uitkomen. De ontwikkelaar kan alleen nog geen precieze releasedatum geven, ook omdat hij afhankelijk is van het besluit van Sony en Microsoft.
In XDefiant kunnen spelers de controle nemen over verschillende soldaten uit de franchises van Ubisoft. Zo zijn er onder andere de Wolves uit Ghost Recon, Echelon uit Splinter Cell en Cleaners uit The Division. Spelers vechten het uit in 6-tegen-6 potjes en kunnen niet alleen wapens aanpassen, maar ook traits, vaardigheden en voorwerpen.