Ubisoft+ wordt geen onderdeel van Game Pass

News
dinsdag, 03 mei 2022 om 13:30
ubisoft logof1640337298
Abonnementsdiensten zijn steeds populairder in de game-wereld. Ook Ubisoft heeft er bijvoorbeeld één. Er werd even gedacht dat deze ook via Game Pass beschikbaar zou zijn, maar Ubisoft laat nu weten dat dat niet het geval is.
Ubisoft zaaide onlangs de nodige verwarring rondom een mogelijke bundel van Ubisoft+ met Game Pass. Toen het Nederlandse Instagram-account van de uitgever een post plaatste ter promotie van Ubisoft+, reageerde een gebruiker met “Gooi maar op gamepass [sic]”. Ubisoft had daar een kort maar krachtig antwoord op: “Soon!”
Al snel werd de conclusie getrokken dat alle voordelen van Ubisoft+ ook naar Game Pass zouden komen. Xbox Game Pass Ultimate heeft bijvoorbeeld al een vergelijkbare samenwerking met EA Play, dus een bundel met Ubisoft+ leek niet onredelijk. Maar inmiddels heeft Ubisoft dit vermoeden de wereld uit geholpen.
In een nieuwe reactie op hetzelfde bericht biedt Ubisoft excuses aan voor de verwarring en eventuele valse hoop. De eerdere reactie sloeg erop dat Ubisoft+ naar Xbox gaat komen. Over eventuele bundels met Game Pass is “nog niets bekend”.

Wel Ubisoft games op Game Pass

Hoewel het hele Ubisoft+ aanbod dus niet naar Game Pass komt, betekent dat niet dat Microsofts abonnementsdienst het helemaal zonder Ubisoft moet doen. Games van de Franse uitgever staan wel degelijk op Game Pass. Ubisoft zelf geeft Rainbow Six Extraction als voorbeeld, ook Rainbow Six Siege is beschikbaar via de dienst.

Populair Nieuws