Facebook stopt nu alweer met podcasts

News
dinsdag, 03 mei 2022 om 13:00
facebook 1903445 1920f1612968108
Liefhebbers van podcasts kunnen straks niet meer bij Facebook terecht. Een jaar nadat het platform zijn podcastdienst introduceerde stopt het bedrijf er alweer mee.
Gebruikers kunnen vanaf deze week al geen nieuwe podcasts meer plaatsen op Facebook. Vanaf 3 juni worden alle podcasts definitief verwijderd van het platform. Daarnaast stopt Facebook ergens in de komende weken ook met de Soundbites-dienst voor korte audiofragmenten en de audio-hub. De Live Audio Rooms worden geïntegreerd in Facebook Live, wat betekent dat gebruikers ervoor kunnen kiezen om live te gaan met alleen audio of met zowel audio als beeld.
In de nota aan partners zegt Facebook niet van plan te zijn gebruikers te waarschuwen voor het feit dat podcasts niet langer beschikbaar zijn. Het bedrijf laat het over aan de podcastuitgevers om te beslissen hoe ze die informatie willen vrijgeven.
Facebook introduceerde nog geen jaar geleden verschillende podcastfuncties. Tegen Bloomberg zegt het bedrijf ‘continu functies te evalueren om te kunnen focussen op betekenisvolle ervaringen’. Die focus lijkt nu verlegd naar de metaverse. Ook probeert Facebook te concurreren met TikTok, door korte video’s genaamd Reels te introduceren op zowel Instagram als Facebook.

Waar kun je verder podcasts luisteren?

Podcastliefhebbers hebben nog genoeg alternatieven. Zo staat Spotify vol met podcasts, is er Apple Podcasts voor iOS en Google Podcasts voor Android en hebben podcasts vaak ook een eigen website waarop je kunt luisteren. Ook bij YouTube en Twitch kun je terecht voor podcasts.