Ubisoft wil 'Cyberpunk 2077-situatie' met Far Cry 6 voorkomen

News
maandag, 31 mei 2021 om 16:30
far cry 6 lanzamientof1594998056
Ubisoft heeft vorige week eindelijk de eerste gameplaybeelden getoond van Far Cry 6. Daar gaat de uitgever naar eigen zeggen ook voorzichtig mee om, om situatie zoals met Cyberpunk 2077 te voorkomen.
Veel games die in 2021 verschijnen zullen uitkomen op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X. Daarbij wordt bij veel promotiebeelden gekozen voor gameplay vanaf de next-gen consoles, omdat die apparaten immers de beste graphics hebben en daarmee de meest aantrekkelijke beelden voorschotelen. Het gros van de gamers hebben momenteel alleen nog een PlayStation 4 of Xbox One in huis staan, mede dankzij de grote tekorten voor de next-gen consoles.
Ubisoft wil alleen beelden tonen van verschillende platformen met Far Cry 6, om verkeerde verwachtingen te voorkomen - zoals gebeurde met Cyberpunk 2077. Dat vertelt David Grivel van Ubisoft Toronto in gesprek met VGC.

Geen twijfels voor spelers op last-gen consoles

In het interview maakt Grivel duidelijk dat spelers die momenteel alleen een PlayStation 4 of Xbox One in huis hebben staan, zich geen zorgen hoeven te maken over minderwaardige prestaties. Volgens de Lead Gameplay Designer van Far Cry 6 wordt op alle platformen de ‘maximale kwaliteit’ als doel genomen.
Op de next-gen consoles zal dat natuurlijk wel gepaard gaan met een hogere resolutie en mogelijk de framerate. Volgens Grivel kan de shooter op de PS5 en Xbox Series X gedraaid worden op 60 fps en upscaled 4K resolutie.
Tijdens de gameplay reveal vorige week is ook de releasedatum van de game bekendgemaakt. Op 7 oktober zal Far Cry 6 verschijnen op de Xbox en PlayStation consoles, evenals PC en Google Stadia.