Halo-servers op Xbox 360 zijn officieel offline

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 9:00
halo master chief collectionf1584710935
Microsoft en 343 Industries hebben de multiplayerservers voor de Halo-games van Xbox 360 offline gehaald. Daarnaast zijn er ook een aantal andere services verdwenen.
De Halo-servers voor de Xbox 360 zijn afgelopen week offline gegaan en dat zal ook zo blijven. Dit bevestigde het Twitter-account Halo Support. De games die deze servers gebruikten zijn Halo: Reach, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4, Halo: Combat Evolved Anniversary, Spartan Assault en Halo Wars.
De Halo-games kunnen we nog gespeeld worden op de Xbox 360, maar alle online-componenten zijn niet meer beschikbaar. Daarnaast zijn functies waaronder File Share, Challenges, Server Records en Player Customization niet meer beschikbaar in alle genoemde Halo-games.
Vorig jaar werd er al aangekondigd dat deze serves offline zouden gaan. De meeste van deze games zijn nog wel online speelbaar in Halo: The Master Chief Collection op Xbox One, Xbox Series X|S en PC. In deze collectie heb je toegang tot Halo: Reach, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST en Halo 4.
Vooral Halo 3 en Halo: Reach behoorden in hun tijd tot de meest populaire online shooters. Veel spelers beschouwen de periode tussen 2007 en 2011 als de jaren waarin Halo 3 en Halo: Reach op het hoogtepunt waren van hun populariteit.

GTA Online is ook offline

Naast Halo is vorige maand ook GTA Online officieel stopgezet voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Naast dat GTA 5 niet meer online beschikbaar zal zijn, is de website stat tracking via Rockstar Games Social Club stopgezet. De verdwijning van GTA Online heeft verder geen impact op de Story Mode van de game.