Ubisoft sluit servers van tientallen games

News
dinsdag, 26 april 2022 om 17:30
ubisoft logof1650985169
Het is weer eens zover: een heel scala aan online servers van games zijn offline gehaald. Ubisoft maakt in een blogpost bekend dat de servers uit de lucht zijn gehaald van tientallen games. De offline functies van de desbetreffende games blijven wel gewoon bestaan en beschikbaar voor spelers.
Helaas zullen vele games er dan toch weer aan geloven, de online functies die ze hadden, zijn niet meer. Ook de bij behorende challenges en Ubisoft Connect functies zijn dus helaas niet meer beschikbaar. Dat is jammer want nu kan je er dus geen Ubisoft Connect munten meer mee verdienen, het was toch fijn geweest als Ubisoft van tevoren aan had gegeven om welke games dit zou gaan zodat de spelers er nog hun voordeel mee hadden kunnen doen. Het gaat hier vooral om wat oudere games, denk aan Far Cry (2004) of Anno 1404 (2009). De volledige lijst kan je hier vinden.

Waarom gaan de Ubisoft games offline

Waarom de online servers gesloten worden staat niet in de blogpost, wel vernamen we eerder dat Ubisoft misschien binnenkort overgenomen kan gaan worden. Het zou dus kunnen dat Ubisoft de extra kosten van deze online services uit de lucht haalt om zo iets aantrekkelijker te lijken in de kosten.
De meest opvallende titels die hier mee te maken krijgen, zijn de games die je eigenlijk alleen maar online kan of wil spelen, zoals bijvoorbeeld beide Scrabble games. Ook zal Anno Online dus niet meer online te spelen zijn, een beetje in paradox met de titel dus. Wel is het heel begrijpelijk dat deze servers offline gehaald worden, zo heeft Anno online bijvoorbeeld voor het laatst een piek gehad van 4 spelers op 8 juli 2021 volgens Steamdb en heeft deze daarna niet meer verbroken. Er zullen dus niet veel mensen treuren over her verlies van de online functionaliteit.
Een paar games verliezen niet volledig hun online servers, dat viel TheGamer op. Zo verliest Rayman Origins bijvoorbeeld alleen maar de online functies op Xbox 360 en PS3.

Populair Nieuws