Ubisoft sluit de deuren van kantoor in de Benelux

News
vrijdag, 03 maart 2023 om 18:30
ubisoft logof1640337298
Het is al langer bekend dat het niet zo goed gaat met Ubisoft. De Franse uitgever heeft nu zelfs besloten om de deuren van het kantoor in de Benelux te sluiten.
Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt dat de financiële cijfers van Ubisoft niet zo rooskleurig zijn. Dat is ook niet zo vreemd, omdat de uitgever de laatste jaren niet veel grote titels heeft uitgebracht. Zo stamt de laatste Assassin’s Creed alweer uit november 2020.

Grote verandering bij Ubisoft

Eerder heeft Ubisoft besloten om vanwege de tegenvallende resultaten de stekker uit maar liefst drie games te trekken en daar komt nu nog een rigoureuze beslissing bij. De uitgever sluit namelijk de deuren van het kantoor in de Benelux. Dat heeft het team bekendgemaakt via een persbericht.

“Zoals we allemaal weten, blijft de markt zich evolueren en als een organisatie moeten we meegroeien. Op dit moment, ondergaat Ubisoft een aantal uitdagingen vanwege externe factoren, waaronder het dalende aantal verkopen van fysieke games ten opzichte van digitale verkopen, de centralisering van de markt vanwege de digitalisering van alle communicatiekanalen, de wisseling van grote retail releases naar F2P modellen, mobile en seizoensgebonden games en minder grote fysieke shows.

Om de uitdagingen van de toekomst aan te pakken, heeft Ubisoft management besloten om een aantal dochterondernemingen te sluiten in Europa. Helaas is Ubisoft Benelux een van de kantoren die gesloten zal worden, waarbij de meeste werknemers weg zullen gaan op 1 april 2023.”

Naast het kantoor in de Benelux zullen er dus ook andere ondernemingen van Ubisoft in Europa gesloten worden. Welke kantoren dat precies zijn, is nog niet duidelijk. Volgens Ubisoft zal de distributie van fysieke games in Nederland, België en Luxemburg door een externe partij worden opgepakt.

Populair Nieuws