‘Langverwachte Xbox exclusive is er nog lang niet’

News
vrijdag, 03 maart 2023 om 17:30
xbox series x0f1582274529
Xbox heeft geen spectaculair jaar achter de rug. Met name op het gebied van exclusives kon het beter, zo moet zelfs Phil Spencer toegeven. Er komen weliswaar meer exclusives, maar één daarvan laat naar verluidt nog lang op zich wachten.
Nadat er jarenlang geruchten over gingen, werd in 2020 officieel bekend dat Fable terugkeert. Maar het ziet ernaar uit dat die terugkeer niet al te snel in de winkel ligt. Dat beweert journalist Andy Robinson in de nieuwste aflevering van de VGC-podcast.
Volgens Robinson zou de nieuwe Fable pas net in “volledige productie” zijn. Dat is misschien geen groot wonder, aangezien de studio toen Fable werd aangekondigd nog volop bezig was met Forza Horizon 5. Nu die game een tijdje uit is, zal Fable inderdaad eindelijk stappen kunnen maken.
Robinson kan verder nog niet veel zeggen over hoe Fable eruit komt te zien. Uit meerdere hoeken heeft hij wel gehoord dat de game Witcher-achtig wordt. In wat voor opzicht dat precies is, is niet helemaal duidelijk.

Niet alleen Fable komt laat naar Xbox

Robinson heeft overigens ook nog wat andere updates over Xbox-games. Zo laten Everwild en Perfect Dark ook nog lang op zich wachten, ondanks dat hun aankondiging ook alweer een paar jaar geleden is. Na Starfield is het op Xbox eerst de beurt aan titels als Senua’s Saga: Hellblade 2 en Avowed.