Ubisoft grijpt hard in tegen YouTuber die Assassin's Creed game lekte

News
vrijdag, 23 september 2022 om 15:30
assassins creed miragef1662103517
Eerder deze maand werd het bestaan van een Assassin’s Creed game in Japan vroegtijdig gelekt. De YouTuber achter het lek heeft zich nu per ongeluk bekendgemaakt en Ubisoft is van plan om harde acties te ondernemen.
Ubisoft heeft in september de allereerste Assassin’s Creed Showcase georganiseerd, waarbij er niet alleen meer informatie werd getoond over Assassin’s Creed Mirage, maar waar er ook nieuwe games werden onthuld. Daaronder valt Assassin’s Creed Codename Red, die zich afspeelt in Japan, een setting waar fans al jarenlang om vragen.
De verrassing was alleen niet zo groot, omdat TheRealInsider via Twitter de aankondiging van tevoren al had gelekt. Die informatie had hij niet veel een interne bron verkregen, maar van Ubisoft zelf, dat verschillende media had ingelicht wat er voorbij zou komen in de showcase. Natuurlijk stond die informatie onder embargo en is het dus niet de bedoeling dat het voor het evenement gedeeld zou worden.

YouTuber lekt zijn eigen identiteit

Het is alleen nogal lastig ingrijpen tegen een anonieme Twitteraar. TheRealInsider heeft alleen per ongeluk zijn eigen identiteit bekendgemaakt. Na een vraag van een volger reageerde YouTuber Dan Allen namelijk met zijn eigen account, in plaats van TheRealInsider. Toen hij achter zijn fout kwam, heeft hij snel de tweet en het Twitter-account verwijderd, maar het was al te laat.
Via een video heeft de YouTuber zijn excuses aangeboden en de beweegreden achter zijn acties uitgelegd. Ook heeft Allen onthuld dat de geruchten die hij verspreidde over remakes van Silent HIll en Metal Gear Solid niet waar zijn. De geruchten heeft hij zelf gefabriceerd en niet gehoord van bronnen bij de uitgever of ontwikkelaar.
Ubisoft heeft gereageerd op het lek, door een verklaring af te geven aan Eurogamer. De uitgever zegt dat het geregeld ‘informatie en toegang tot games verleend onder NDA aan partners’, maar wanneer dat vertrouwen wordt geschonden, dan ‘wordt het serieus aangepakt en afgehandeld op basis van de overeenkomst’.

Populair Nieuws

Laatste Reacties