Ubisoft gaat minder Assassin’s Creed maken

News
dinsdag, 13 september 2022 om 16:00
assassins creed miragef1662103517
Hoewel Ubisoft onlangs maar liefst drie Assassin’s Creed games heeft onthuld, betekent dat niet dat we de komende tijd overspoeld worden met games in de franchise. Sterker nog, het aantal games gaat juist afnemen. Ubisoft gaat namelijk meer tijd nemen per game.
Assassin’s Creed Mirage verschijnt in 2023 en komt daarmee maar liefst drie jaar na de release van Assassin’s Creed Valhalla. Dat is de langste tijd die ooit tussen nieuwe Assassin’s Creed games heeft gezeten. Volgens franchise-baas Marc-Alexis Côté is dat iets wat we voortaan van de franchise kunnen verwachten.
Door games niet vrijwel jaarlijks uit te geven wil Ubisoft ontwikkelaars de kans geven om games beter af te werken. Bovendien moet het zo voor zowel mensen als technologie beter uit te houden zijn om de games te ontwikkelen. De games kunnen volgens Côté zo op elkaars schouders staan en langer ondersteund worden.
Als we langer moeten wachten op games lijkt het misschien een aparte keuze om er drie tegelijk aan te kondigen. Maar ook dat is een bewuste keuze. Door de games vroeg aan te kondigen hebben ontwikkelaars volgens Côté meer gelegenheid om feedback van spelers te verzamelen en te verwerken in hun games.
assassins creed codename redf1662967016

Welke Assassin’s Creed games komen eraan?

Zoals gezegd is Mirage de eerstvolgende Assassin’s Creed game. Daarna volgen games met de codenamen Red en Hexe, beide onderdeel van Assassin’s Creed Infinity. Deze games hoeven we dus alleen niet al te snel na Mirage of elkaar te verwachten.