Ubisoft bevestigt meerdere Assassin’s Creed remakes

News
vrijdag, 28 juni 2024 om 10:00
assassins creed black flagf1644494871
Het is geen geheim dat Ubisoft enigszins leunt op Assassin’s Creed. Het is de meest succesvolle franchise van het bedrijf en er zijn dan ook altijd meerdere games in ontwikkeling. Het blijken er alleen nog meer dan al bekend was: er komen meerdere remakes.
Assassin’s Creed-fans zien dit najaar een grote wens in vervulling gaan: een game die zich afspeelt in Japan. Assassin’s Creed Shadows is bovendien maar één voorbeeld van aankomende games in de reeks. Er wordt ook gewerkt aan Assassin’s Creed Hexe en een mobile game genaamd Assassin’s Creed Jade.
Assassin's Creed Shadows - Special Edition - PS5 Image
Assassin's Creed Shadows - Special Edition - PS5
EUR69.99
Op voorraad
Koop op bol.
Nu heeft Ubisoft-CEO Yves Guillemot onthuld dat het zelfs daar niet bij blijft. Er zijn namelijk meerdere remakes in ontwikkeling, zo onthult hij in een interview op de website van Ubisoft. Oudere titels in de franchise hebben “rijke werelden” die het volgens Guillemot waard zijn om nog eens te bezoeken.
Er gingen al enige geruchten over Assassin’s Creed-remakes. Berichten over een Black Flag-remake doen bijvoorbeeld al een tijdje de ronde. Eerder dit jaar had Tom Henderson van Insider-Gaming het over nog een remake, al kon hij daarbij niet melden om welke game het ging.

Welke Assassin’s Creed-game krijgen remakes?

Helaas vertelt Yves Guillemot ons ook niets over welke games er remakes krijgen. Het lijkt logisch om te beginnen bij de oudere games, zoals de eerste titel in de franchise, of het alom geliefde Assassin’s Creed 2. Hoeveel remakes er in ontwikkeling zijn is trouwens ook de vraag: er is geen getal genoemd, dus we weten allen dat het er minstens twee zijn en dat één daarvan mogelijk Black Flag is.
Remakes van oudere games zouden een hele andere ervaring zijn dan de grote open world RPG’s die de franchise tegenwoordig voorschotelt. Dat lijkt ook een bewuste zet. Guillemot wil namelijk dat er vaker games verschijnen in de franchise, maar wil niet dat het steeds voelt als dezelfde game.