Twitter voert test uit met downvotes voor Tweets

News
donderdag, 22 juli 2021 om 11:30
twitter 3319619 1920f1621601260
Twitter kan vaak zorgen voor heftige discussies waar niet iedereen altijd trek in heeft. Het social media-bedrijf voert daarom nu een test uit waarbij gebruikers downvotes kunnen geven aan Tweets.
Op veel social media-platformen is het mogelijk om iets te liken of een duimpje omhoog te geven, zodat je kan aantonen dat je het bericht in kwestie leuk vindt of kan waarderen. Over het algemeen wordt er alleen geen optie gegeven om een bericht te downvoten of een duimpje omlaag te geven, op sites als Reddit na.
Twitter is nu alleen een nieuwe test begonnen, waarbij sommige gebruikers de mogelijkheid krijgen om een downvote te geven aan Tweets. Dat meldt het social media-bedrijf via een Tweet. Vooralsnog zijn de downvotes niet openbaar en kunnen gebruikers dus niet zien of hun bericht door velen niet gewaardeerd wordt.

Waarom test Twitter downvotes?

Volgens Twitter staat het geven aan een duimpje omlaag voor een Tweet dan ook niet gelijk aan een dislike. Het bedrijf zegt dat de test ervoor is om te kijken wat voor Tweets gebruikers relevant vinden in een discussie en welke niet, zodat er aan gewerkt kan worden om relevante Tweets beter te tonen. Vooralsnog zullen downvotes niet de volgorde van antwoorden veranderen.
Twitter is de laatste tijd meer bezig met nieuwe mogelijkheden hoe users Twitter kunnen gebruiken. Zo is in juni de betaalde premiumdienst Twitter Blue gelanceerd. Niet alle tests zijn alleen even succesvol, want de Stories-achtige Fleets zijn na een paar maanden alweer in de prullenbak gegooid.