Twitter stopt nu alweer met Stories-achtige Fleets

News
donderdag, 15 juli 2021 om 12:00
aantal twitter gebruikers hoger dan eind 2018 149909
Een paar maanden geleden introduceerde Twitter Fleets, een Stories-achtige functie om berichten tijdelijk te delen. Het social media-platform stopt nu alleen alweer met de functie.
We zien het tegenwoordig steeds vaker verschijnen op social media-platformen; bolletjes bovenaan de pagina met een korte en tijdelijke boodschap. Instagram begon ooit met de zogeheten Stories, waarbij het zich baseerde op de tijdelijke berichten van Snapchat. Ook Twitter is er een paar maanden geleden mee begonnen en noemde de functie Fleets. De berichten die mensen via de functie delen zijn alleen tijdelijk te zien en ook niet te delen zoals andere Tweets.
Maar waar Stories op Instagram en andere platformen een groot succes is, blijft dat succes achterwege voor Fleets. Twitter heeft daarom besloten om acht maanden na de lancering alweer de stekker uit het project te trekken. Dat meldt topman Ilya Brown in een blogpost.

Mogelijkheden Fleets in Tweets

Ondanks dat Fleets dus een flop is geweest voor Twitter, ziet het social media-bedrijf wel een aantal kansen in de functie die het kan benutten voor de gebruikelijke Tweets. Zo meldt Brown dat Twitter binnenkort zal gaan testen met bepaalde features uit Fleets toe te voegen aan de Tweet composer, zoals de full-screen camera, de mogelijkheid om tekst aan te passen en GIF stickers.

Populair Nieuws