Xbox controller wisselen tussen Xbox en iPhone wordt makkelijker dankzij update

News
donderdag, 09 september 2021 om 13:30
2 xbox controllersf1631176153
Volgens een blog van Xbox wordt het makkelijker om met je controller te wisselen tussen je Xbox en je iPhone. Het bedrijf komt daarvoor met een update.
Sinds een aantal maanden is het mogelijk om vanuit de Cloud Xbox-games te streamen naar je iPhone. Er is alleen wel wat gedoe met het koppelen van de controllers. Dat zit dan vooral in het wisselen tussen de Xbox console en de iPhone. Dat gaat volgens Xbox nu opgelost worden dankzij een update die het bedrijf gaat uitbrengen.
Wanneer je een Xbox game naar je iPhone streamt is het het handigst om je eigen Xbox controller te gebruiken. Dit gaat tot nu toe via bluetooth. Dat is nog al een gedoe, omdat deze dan steeds losgekoppeld moet worden van de Xbox om vervolgens weer gekoppeld te moeten worden aan de iPhone. Dat neemt natuurlijk dan wat tijd in beslag, tijd die je liever wilt besteden aan het gamen zelf.

Xbox controller update uitgelegd

De update waar Xbox mee gaat komen moet ervoor zorgen dat de controller makkelijker te koppelen is aan de iPhone. De update voor de controller gaat ervoor zorgen dat een controller aan twee apparaten kan worden gekoppeld. Het enige nadeel is dat het alleen beschikbaar is voor iOS 15, omdat deze nog niet uit is kunnen alleen mensen met de experimentele versie van de update gebruik gaan maken. Zodra iOS 15 uit is kan dan wel een grote groep gebruik maken van deze nieuwe update.