Twitter werkt aan nieuwe 'soft block' functie

News
woensdag, 08 september 2021 om 13:30
twitter 1795652 1920f1631089781
Twitter is begonnen met het testen van een nieuwe privacytool: soft block. Dit geeft je de mogelijkheid om een volger te verwijderen zonder ze te blokkeren. Je zal voortaan iemand uit je volgerslijst kunnen verwijderen. Je hebt die persoon dan niet geblokkeerd, maar jouw tweets zullen niet meer op zijn of haar tijdlijn verschijnen.
Volgens de tweet die de test aankondigt, kun je volgers verwijderen uit de lijst op je profielpagina. Je klikt op het menu met drie stippen naast de naam van een volger, klikt op "Volger verwijderen" en je tweets verschijnen niet langer meer in hun tijdlijn.
Gebruikers moeten op dit moment nog iemand blokkeren als ze willen dat diegene hen niet meer volgt. Daarna is het niet langer mogelijk om elkaars tweets te bekijken of elkaar berichten te sturen. De nieuwe functie voor het verwijderen van volgers is meer een zachtere manier om wat afstand te creëren tussen jou en iemand anders op Twitter.

Nieuwe layout

Volgens The Verge test Twitter ook een nieuwe interface met edge-to-edge media. Als je tweets video's, GIF's of afbeeldingen bevatten, zal Twitter je tweets uitrekken om de zichtbaarheid te vergroten. Deze wijziging zal Twitter ook helpen bij het oplossen van het probleem met het bijsnijden van afbeeldingen, waarmee het de afgelopen jaren te maken heeft gehad. De nieuwe interface wordt eerst getest met een geselecteerde set iOS-gebruikers, dus je moet nog even wachten om de veranderingen te zien.
Natuurlijk hebben sommige mensen al bezwaar gemaakt tegen het ontwerp van Twitter. Zoekopdrachten naar "New Twitter" leveren veel klachten op, zoals dat de nieuwe lay-out hoofdpijn veroorzaakt en dat edge-to-edge screenshots van tweets er hetzelfde uitzien als een echte tweet. Ook het nieuwe lettertype Chirp dat Twitter gebruikt bezorgt mensen hoofdpijn. Het is duidelijk dat Twitter nog wat moet aanpassen voordat deze update officieel uitgerold wordt.