Twitter Fleets feature laat je binnenkort Twitter stories maken

News
donderdag, 05 maart 2020 om 10:30
xgn google image
Op de meeste socialemedia-kanalen kun je al aan de slag met stories, behalve op Twitter. Daar komt binnenkort verandering in. Twitter is een eigen variant van stories aan het testen, genaamd Fleets.
Twitter is vandaag in Brazilië begonnen met het testen van de stories-feature Fleets. Deze nieuwe functie laat twitteraars tijdelijke posts maken die horizontaal bovenaan de tijdlijn van een profiel staan. Hiermee volgt Twitter zijn concurrenten die al langer een stories-functie bevatten.
Net als bij andere sociale media is een Fleet een tijdelijk bericht dat 24 uur blijft staan en daarna verdwijnt. Gebruikers kunnen een Fleet niet liken, retweeten of erop reageren. Daarmee is Fleets nagenoeg een exacte kopie van de functie van de concurrenten. De nadruk bij Fleets ligt alleen niet op media, zoals foto's of video's, maar op tekst.

Idee van Snapchat

Het idee van Stories kwam voor het eerst voorbij op Snapchat in 2013. Het idee werd al snel door Facebook geadopteerd en is sinds 2016 op Instagram te vinden. Uiteindelijk verscheen Stories ook op de andere platformen van Facebook: WhatsApp, Messenger en Facebook zelf.
YouTube en Spotify hebben inmiddels ook een vorm van Stories toegevoegd en binnenkort volgt dus Twitter. Wanneer Fleets precies beschikbaar zal zijn voor iedereen is nog onbekend. De tests in Brazilië zullen in elk geval een paar maanden duren.

Populair Nieuws