Update - Toch geen activatie-limiet PC-versie FIFA 22

News
donderdag, 15 juli 2021 om 11:30
fifa 22 hypermotionf1626250746
Goed nieuws voor PC-spelers die FIFA 22 in huis willen halen. Het blijkt namelijk dat er toch geen activatie-limiet voor één apparaat is voor de PC-versie. Volgens EA ging het om een fout in de listing op Steam.

Update - Toch geen activatie-limiet voor FIFA 22

PC-gamers kunnen weer rustig ademhalen, want er is toch geen activatie-limiet voor de PC-versie van FIFA 22. Volgens EA stond er een fout in de listing op Steam. Dat heeft de uitgever duidelijk gemaakt in een verklaring.

Origineel bericht

Aan het begin van het millennium was het vrijwel niet mogelijk om PC games tweedehands te kopen en verkopen. Dankzij een activatiecode kon je de game namelijk maar op één apparaat installeren. Daar is een einde aangekomen met digitale platformen zoals Steam, waarbij een game simpelweg wordt gekoppeld aan een account.
Ten minste, er leek een einde aan te zijn gekomen. Op Reddit zijn gebruikers erachter gekomen, via de pagina op Steam, dat de PC-versie van FIFA 22 maar op één apparaat te activeren is. Wil je de game dus naast je PC ook installeren op je laptop, dan moet je een tweede exemplaar aanschaffen. Of als je van plan bent om een nieuwe PC te bouwen, dan kan je beter even wachten met de aanschaf.
Dat is bovendien niet het enige punt waar potentiële spelers over struikelen. Op de Steam-pagina is namelijk ook te lezen dat het verplicht is om Origin, de launcher van EA, op de achtergrond te laten draaien, zelfs als je FIFA 22 speelt via Steam.

Geen next-gen features voor PC

EA lijkt PC-spelers actief te sturen naar de PS5- en Xbox Series X-versie van FIFA 22. Eerder werd namelijk al duidelijk dat de PC-versie van de footie ook geen next-gen features zal gaan krijgen, maar dezelfde versie als de PS4 en Xbox One zal zijn. Spelers op PC kunnen onder andere dus niet genieten van HyperMotion, een techniek die EA gebruikt voor realistischere animaties.
Dit bericht is op 15 juli 2021 bijgewerkt.