Microsoft wil Game Pass ook naar Nintendo en PlayStation consoles brengen

News
donderdag, 30 november 2023 om 14:30
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
Game Pass is momenteel een erg aantrekkelijke dienst voor spelers op Xbox en PC. Maar Microsoft wil Game Pass in de toekomst ook beschikbaar maken op Nintendo en PlayStation consoles.
Het is geen geheim dat Microsoft al een tijd flink aan het investeren is in Game Pass. Zo kunnen abonnees al vanaf dag één aan de slag met first party games van de verschillende studio’s van Microsoft - alleen de titels van het recent overgenomen Activision Blizzard vormen nog de uitzondering op de regel.
Naast de Xbox consoles is het mogelijk om Game Pass games te spelen op PC en mobiele apparaten via de Xbox Cloud. Maar als het aan Microsoft ligt zal de dienst op nog veel meer apparaten speelbaar zijn. Sterker nog, volgens Chief Financial Officer Tim Stuart is het de bedoeling dat Game Pass komt naar ‘elk scherm dat een game kan afspelen’. Dat heeft de topman verteld tijdens de Wells Fargo TMT Summit.
Daar vallen ook de apparaten onder van de concurrentie. Zo is het de bedoeling dat Game Pass komt naar de consoles van PlayStation en Nintendo.

“Op het hoogste niveau ga je van een derde partij met een lagere marge die we in onze winkel verkochten naar een first-party business met een hoge marge, dus als je denkt aan de Xbox-component van Call of Duty, ga je van een business met een lage marge naar een business met een hoge marge. Wat je vervolgens doet, is uitbreiden en verkopen met een hoge marge genereren op PlayStation en Nintendo.”

Komt er nog een Xbox console?

Door de hoge inzet op Game Pass gaan er ook al langer speculaties dat Microsoft in de toekomst stopt met het produceren van Xbox consoles. Dat zal helemaal het geval zijn als de dienst ook beschikbaar wordt gemaakt voor andere consoles. Toch zijn er eerder dit jaar plannen van Xbox opgedoken met daarin een nieuwe console.

Populair Nieuws