Twitter komt eindelijk met betere videokwaliteit

News
maandag, 27 september 2021 om 12:30
cell phone 1245663 1920f1631260646
Twitteraars hebben het vast al eens gemerkt. Video's op twitter zijn niet van de beste kwaliteit, meestal zijn de pixels op twee handen te tellen. Daar komt volgens Twitter nu verandering in. Dit kondigde het bedrijf aan in een tweet.
Een hoop Twitteraars zijn direct begonnen met het uploaden van video's om de kwaliteitsverbetering te testen, maar Twitter laat weten dat de verandering voor betere kwaliteit nog niet overal is doorgevoerd. Video's die bijvoorbeeld via de Media Studio van Twitter worden geupload hebben de verbetering nog niet.

Hoe erg is de kwaliteit verbeterd?

Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel beter de video's nou echt worden. Het zal niet de kwaliteit hebben van Youtube video's bijvoorbeeld, maar Twitter heeft nu een stap die richting op gedaan dus in de toekomst kan dit nog veranderen.
Het is wel zo dat alleen de video's die worden geupload een betere kwaliteit krijgen. Video's die eerder zijn geupload dan de verandering blijven van dezelfde kwaliteit. Dit is ook niet raar, omdat de reden dat de video's betere kwaliteit krijgen is doordat Twitter iets uit het uploadproces haalt. Het onderdeel dat de video's opsplitst wordt nu weggehaald. Dit onderdeel zou ervoor zorgen dat de kwaliteit omlaag gaat en door het weg te halen zal de videokwaliteit dus worden verhoogd.
De videokwaliteit zou niet het enige zijn waar Twitter mee bezig is wat betreft video's. Het platform zou ook bezig zijn met een functie om de snelheid van video's aan te passen. Zo kan je een video twee keer zo snel als normaal afspelen of juist vertraagd.