Geen toiletpapier meer op Twitter-hoofdkantoor

News
vrijdag, 30 december 2022 om 18:30
cell phone 1245663 1920f1631260646
Sinds Elon Musk Twitter heeft overgenomen gaat het steeds slechter met het bedrijf. Veel personeel is of ontslagen of zelf opgestapt en dreigde Apple vorige maand om de app uit de App Store te verwijderen. Ook op financieel vlak gaat het volgens Musk zelf niet lekker, waardoor hij ‘als een gek’ in de kosten heeft gesneden. Volgens The New York Times moet personeel daardoor soms zelf toiletpapier meenemen naar kantoor.
In april dit jaar werd bekend dat Elon Musk Twitter overnam voor 44 miljard dollar. Het duurde wel even voor de voormalige rijkste man van de wereld het platform daadwerkelijk overnam, namelijk eind oktober. De aankoop lijkt hem niet veel op te leveren, want volgens Musk zijn de kosten van het bedrijf zo hoog, dat het op koers lag om volgend jaar maar liefst 3 miljard dollar verlies te lijden. Daarom was hij gedwongen flink in de kosten te snijden.
Onder de offers vielen het sluiten van datacenters in de Amerikaanse stad Sacramento op Kerstavond, de huur voor kantoren én het beëindigen van contracten met schoonmaakcenters. Doordat laatste is er niet altijd meer toiletpapier aanwezig op kantoor, waardoor sommige personeelsleden het zelf maar meenemen.

Wereldwijde storing had voorkomen kunnen worden

Ook betaalt Twitter dus geen huur meer voor kantoren, waaronder in Seattle waar het bedrijf volgens The New York Times uit het pand is gezet. Het sluiten van de datacenters in Sacramento heeft nu al voor enige problemen gezorgd. Afgelopen woensdag werd het platform namelijk getroffen door een wereldwijde storing, die volgens medewerkers voorkomen had kunnen worden door de gesloten datacenters.