Oeps: Twitter heeft meerdere nepaccounts een blauw vinkje gegeven

News
dinsdag, 13 juli 2021 om 12:30
twitter 3319619 1920f1621601260
Op Twitter kunnen gebruikers zich nu weer aanmelden om een ‘verified account’ te worden, zodat het duidelijk is dat het om een echt, officieel account gaat. Twitter heeft nu alleen meerdere nepaccounts een blauw vinkje gegeven.
Voor een lange tijd was het niet meer mogelijk om een blauw vinkje achter je naam te krijgen op Twitter. Het social media-bedrijf heeft namelijk een lange tijd het programma stopgezet. Recent is het alleen weer mogelijk om je aan te melden en dat hebben veel mensen dan ook meteen gedaan.
Bij het goedkeuren heeft Twitter alleen niet altijd goed opgelet, zo blijkt nu. Het bedrijf bevestigt aan The Daily Dot dat het een aantal nepaccounts heeft verified. De accounts zouden volgens de woordvoerder nu geband moeten zijn en hun blauwe vinkjes zijn ingetrokken.

Hoe komen nepaccounts aan een blauw vinkje?

De nepaccounts kwam initieel aan het licht door Twitteraar Conspirador Norteno. Het viel de data-wetenschapper op dat er een zestal accounts waren verified terwijl ze geen enkele tweet hebben geplaatst en allemaal hebben ze ongeveer dezelfde 1000 volgers. Twee van de accounts hadden bovendien een gestolen profielfoto.
Hoe de accounts in kwestie verified konden worden - en ook nog eens in recordtijd - is nog niet bekendgemaakt door Twitter. De voormalig Chief Security Officer van Facebook, Alex Stamos, heeft een vermoeden dat het om een inside job gaat. Volgens Stamos hebben spammers namelijk eerder al een medewerker van Instagram omgekocht voor eenzelfde soort gunst.

Populair Nieuws