Twitter breidt downvote-test wereldwijd uit

News
zaterdag, 05 februari 2022 om 12:30
twitter 292994 1920f1634235405
Downvotes zijn een eenvoudige manier om feedback te geven over online content. Twitter is ook druk bezig met het testen van de downvotes en heeft nu de test wereldwijd uitgerold.
Als je de optie hebt gezien om reacties op Twitter te downvoten, ben je niet de enige. De nieuwe functie van Twitter startte vorig jaar in een testfase en wordt nu getoond aan het wereldwijde publiek, meldt Twitter.
De mogelijkheid om een reactie te downvoten werd eerst gegeven aan een selecte groep webgebruikers, maat Twitter zegt dat de functie binnenkort ook zal uitrollen voor iOS- en Android-gebruikers. In tegenstelling tot sites als Reddit, zijn de upvotes en downvotes niet openbaar te zien, maar worden ze door Twitter achter de schermen gebruikt. Twitter zei dat de resultaten van de test tot nu toe aantoonden dat gebruikers de reacties die ze aanstootgevend of irrelevant vonden naar beneden werden gestemd.

Downvote wordt mogelijke vaste functie

Als conclusie trekt het bedrijf dat tot de toegang tot downvoten "de kwaliteit van gesprekken op Twitter verbetert", dit suggereert dat de functie uiteindelijk zal uitgroeien tot een vaste functie voor het platform.

Eerder waren er geruchten dat Twitter een Close Friends-achtige feature zal krijgen met de naar Flock. Met Flock kun je een lijst van vrienden bijhouden. Zo kun je Tweets sturen die alleen je geselecteerde vrienden te zien zullen krijgen. De functie zal mogelijk lijken op de Close Friends-functie op Instagram, waarin maar een geselecteerd aantal mensen je story kunnen bekijken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties