Twitter aangeklaagd voor miljoenen vanwege achterstallige huur

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 20:00
Eind vorig jaar heeft Elon Musk besloten om niet meer te betalen voor het kantoor van Twitter in San Francisco. Daardoor eist de verhuurder nu een miljoenenbedrag van het social media bedrijf.
Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is er een achtbaan van veranderingen gaande bij het bedrijf. Door alle perikelen hebben niet alleen veel gebruikers besloten om het platform te verlaten, maar ook veel adverteerders. Daardoor is de geldkraan voor Twitter flink dichtgedraaid.
Om kosten te besparen heeft Elon Musk besloten om een groot gedeelte van het personeel te ontslaan en niet meer de huur te betalen voor meerdere kantoorpanden. Daardoor heeft de eigenaar van het pand nu officieel besloten om Twitter aan te klagen. Het bedrijf eist maar liefst ruim 3,1 miljoen dollar aan achterstallige huur en bijkomende kosten. Dat meldt SFgate.com.
Eerder waren er al geruchten dat de beheerder van het pand heil zocht bij de rechter om de achterstallige betalingen te krijgen. Twitter werd daarvoor al uit een kantoorpand in San Diego geschopt voor het niet betalen van de huur.

Nog meer aanklachten tegen Twitter

Ook in Londen heeft Elon Musk besloten om geen huur meer te betalen voor het kantoor van Twitter. De Britten zijn daar ook niet bepaald blij mee en dus kan de miljardair daar opnieuw een aanklacht verwachten. Volgens de BBC sleept de Crown Estate, de beheerder van het pand, namelijk Twitter voor de rechter.