Twitch had een ‘Do Not Ban’ lijst voor grote streamers

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 14:30
Twitch heeft een ‘Do Not Ban’ lijst gehad voor grote streamers op haar platform. Hiermee werden streamers niet geband voor 'domme redenen' en werden er bepaalde uitzonderingen gemaakt.
Het grote Twitch-lek van afgelopen maand heeft veel informatie naar buiten gebracht over de streamingsite. Er kwamen onder andere details naar buiten over een ‘Do Not ban’ lijst waarin grote streamers niet geband zouden worden voor 'een domme reden'.
Volgens The Washington Post, die met voormalige Twitch-medewerkers sprak heeft is de ‘Do Not Ban’ lijst al vijf jaar verouderd en zou het alleen gaan om uitzonderingen voor grote streamers, zoals TimTheTatman, RiceGum en Tyler1. Maar alleen om te verkomen dat dat er veel meldingen binnen zouden komen bij het Twitch-team.

Specifieke bescherming voor streamers

Sommige streamers kregen een specifieke vorm van bescherming op het platform. Zo werden 'underage' meldingen voor Djwheat genegeerd, omdat hij regelmatig met zijn zoon zou streamen. Alleen één streamer had de regel 'do not ban for literally any reason' achter zijn naam staan en dat was Emmett Shear, de CEO en mede-oprichter van Twitch.
Een Twitch-woordvoerder heeft bevestigd dat de lijst niet meer in gebruik is. In 2019 is namelijk het systeem gewijzigd waardoor alle gedragsklachten van de streamers direct bij de Twitch's Trust and Safety Operations terecht komen. Zo zijn een aantal populaire streamers al meerdere keren geband, waaronder Kaitlyn 'Amouranth' Siragusa en Dr. Disrespect.