Populaire streamer Dr. Disrespect gaat Twitch aanklagen voor ban

News
donderdag, 26 augustus 2021 om 9:30
Sinds vorig jaar is Dr. Disrespect niet meer te zien op Twitch, vanwege een permanente ban. De populaire streamer gaat het streaming-platform nu aanklagen vanwege de reden voor zijn verbanning.
Het gebeurt wel vaker dat populaire streamers geband worden van Twitch. De regels gelden immers voor iedereen, niet alleen voor content creators met minder dan duizend kijkers. Vaak gaat het in die gevallen alleen om een tijdelijk ban en wordt bovendien de reden publiekelijk bekendgemaakt.
In het geval van Dr. Disrespect is het vorig jaar alleen iets anders gegaan. De populaire streamer kreeg in juni 2020 een permanente ban van Twitch en de precieze reden is nog steeds onbekend. In een stream eerder deze week - die nu gehost worden op YouTube - geeft Dr. Disrespect aan de echte reden te weten en daar ook stappen tegen te ondernemen.

Impact op inkomsten

Ondanks dat Dr. Disrespect nu weer veel kijkers heeft op YouTube, voelt de streamer de ban op Twitch nog steeds erg veel. In de stream verklaart Guy Beahm, zoals hij in het echt heet, dat hij op YouTube slechts een kwart verdient in vergelijking met zijn inkomsten op Twitch.
Naast streamen heeft Beahm ook andere plannen. Eerder deze maand heeft hij namelijk aangekondigd dat hij een nieuwe game-studio wil beginnen. Hij is alleen nog op zoek naar een medeoprichter om de dagelijkse gang van zaken te regelen.